fbpx

 

למה חשוב לדייק את רמת הטחינה?

 

אספרסו בכלל הזהב צריך להיחלט בלחץ של תשעה בר.

טחינה דקה מידי – תגרום ללחץ לעלות, למים יהיה מאד קשה לעבור דרך פולי הקפה הטחונים והקפה שלנו ישרף.

ניתן לזהות מצב זה כאשר האספרסו לא יוצא באופן רציף אלא מטפטף באיטיות לכוס.

 

טחינה גסה מידי – תאפשר למים לעבור בקלות, הלחץ ירד ונקבל משקה מדולל ולא ממוצה.

ניתן לזהות מצב זה כאשר האספרסו זורם במהירות והזרם עבה.

 

אז איך מכוונים את רמת הטחינה לרמה המדוייקת?

נתחיל מזה שכל מכונת קפה דורשת רמת דיוק אחרת וכל תערובת פולי קפה משפיעה על רמת הדיוק.

בפולי הקפה יש שומנים ושמנים שמשפיעים על הטחינה ולכן ייתכן מצב בו כיוונת במדויק את המטחנה לתערובת מסויימת, אך כאשר החלפתם את פולי הקפה הדיוק נעלם.

 

לבעלי מכונות מקצועיות – יש לכם שעון לחץ המראה את לחץ החליטה בזמן חליטת האספרסו.

אם הלחץ גבוה – הטחינה דקה. אם הלחץ נמוך – הטחינה גסה.

 

לבעלי מכונות ללא שעון – ניסוי ותהייה!

כיוון המטחנה עשוי להיות הליך מעט סיזיפי אבל מתבצע פעם אחת.

לכן, השקיעו ובצעו את ההליך מספר פעמים תוך שינוי דרגת הטחינה.

ברגע שתקבלו זרם אחיד, רציף ודק – תדעו שהגעתם לתוצאה המיוחלת.

 

נשמח לסייע לכם לכוון את מטחנת פולי הקפה שלכם,

צוות פיטי קפה.

מסלול לעסקים בהתאמה אישית

בא לך לפנק את העובדים שלך?!
חברת פטטי קפה ישראל מציבה מכונות קפה מקצועיות, תוצרת חברת JURA השוויצרית מהחברות המובילות בעולם.

*בחירת הדגם ומספר המכונות להצבה הינם בהתאם לצרכי החברה ומספר המשתמשים.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

פתח צ׳אט
1
צריכים עזרה?
פיטטי קפה - תמיד לשירותך
שלום 👋,
איך נוכל לעזור?