למה חשוב לדייק את רמת הטחינה?
אספרסו בכלל הזהב צריך להיחלט בלחץ של תשעה בר.
טחינה דקה מידי – תגרום ללחץ לעלות, למים יהיה מאד קשה לעבור דרך פולי הקפה הטחונים והקפה שלנו ישרף.
ניתן לזהות מצב זה כאשר האספרסו לא יוצא באופן רציף אלא מטפטף באיטיות לכוס.
טחינה גסה מידי – תאפשר למים לעבור בקלות, הלחץ ירד ונקבל משקה מדולל ולא ממוצה.
ניתן לזהות מצב זה כאשר האספרסו זורם במהירות והזרם עבה.
אז איך מכוונים את רמת הטחינה לרמה המדוייקת?
נתחיל מזה שכל מכונת קפה דורשת רמת דיוק אחרת וכל תערובת פולי קפה משפיעה על רמת הדיוק.
בפולי הקפה יש שומנים ושמנים שמשפיעים על הטחינה ולכן ייתכן מצב בו כיוונת במדויק את המטחנה לתערובת מסויימת, אך כאשר החלפתם את פולי הקפה הדיוק נעלם.
לבעלי מכונות מקצועיות – יש לכם שעון לחץ המראה את לחץ החליטה בזמן חליטת האספרסו.
אם הלחץ גבוה – הטחינה דקה. אם הלחץ נמוך – הטחינה גסה.
לבעלי מכונות ללא שעון – ניסוי ותהייה!
כיוון המטחנה עשוי להיות הליך מעט סיזיפי אבל מתבצע פעם אחת.
לכן, השקיעו ובצעו את ההליך מספר פעמים תוך שינוי דרגת הטחינה.
ברגע שתקבלו זרם אחיד, רציף ודק – תדעו שהגעתם לתוצאה המיוחלת.
נשמח לסייע לכם לכוון את מטחנת פולי הקפה שלכם,
צוות פיטי קפה.